Κάθε καλοκαίρι, ένα κλασσικό θέμα συζήτησης είναι αν ο κόσμος έφυγε για διακοπές, πόσο άδεια είναι η πόλη! Η αλήθεια είναι ότι οι απόψεις ποικίλουν ανάλογα με την ώρα που ξυπνάει κάποιος, τις ώρες που κυκλοφορεί, το μεταφορικό μέσο που χρησιμοποιεί, τον προορισμό του κλπ .
Γεγονός πάντως είναι ότι κάθε μέρα ο κόσμος μειώνεται αισθητά.

Εφέτος επέμενα πως αν και έχει φύγει πολύς κόσμος, η αίσθηση μου, είναι ότι η πόλη δεν άδειασε και πως αρκετά πράγματα δεν άλλαξαν προς το καλύτερο αλλά έδειχναν και κάπως παράξενα.
Αν και στα στενά της γειτονιάς μου επικρατεί μία παράξενη, απολαυστική ησυχία (την οποία διακόπτουν οι γνωστοί - άγνωστοι: γείτονες), όταν βρεθείς σε κεντρικό δρόμο νομίζεις ότι όσοι απέμειναν βγήκαν στους δρόμους με τα αυτοκίνητα τους.
Όταν πας στο super market περιμένεις τον ίδιο χρόνο όσο και πριν γιατί τα ταμεία είναι λιγότερα.
Αν χρησιμοποιείς το μετρό είσαι το ίδιο στριμωγμένος γιατί τα δρομολόγια δεν είναι τόσο συχνά.
Αν πας για καφέ μετά τις 8 καλύτερα να έχεις κλείσει τραπέζι γιατί νεολαία και αλλοδαποί δεν έφυγαν λόγω έλλειψης χρημάτων.
Αν θέλεις να νοικιάσεις dvd, πρέπει να γυρίσεις όλα τα video club που έχεις εγγραφή γιατί οι τελευταίες ταινίες είναι νοικιασμένες και κάθε φορά σκέφτεσαι πως πήγαν διακοπές και ξέχασαν να τις επιστρέψουν.
Αν πας για ψώνια σε καταστήματα με είδη σπιτιού νομίζεις ότι στην πόλη κατοικούν αποκλειστικά όσοι παντρεύονται και οι καλεσμένοι τους.
Αν πας σε μαγαζιά με ρούχα νομίζεις ότι την πόλη κατοικούν τσάντες με ψώνια και όχι άνθρωποι.
Αν πας στο φαρμακείο νομίζεις ότι πρόκειται για εφημερεύον εφόσον τα περισσότερα έχουν κλείσει λόγω διακοπών και όσα λειτουργούν, υπερλειτουργούν.
Αν παραγγείλεις delivery σε ενημερώνουν ότι η καθυστέρηση θα είναι το λιγότερο 50 λεπτά και προτείνουν να πας ...ο ίδιος να παραλάβεις την παραγγελία!

Συμπέρασμα: μήπως να φεύγω και εγώ ;

2 cast a spell...:

Η τρελή είπε...

Έτσι είναι Μάγια, όπως τα λες! Κι εγώ φέτος έχω πολύ δουλειά τον Αύγουστο σε σχέση με άλλες χρονιές! Αν πάντως έχεις τη δυνατότητα να ...την κάνεις, γιατί κάθεσαι ????? Βουρ!
Τα τρελά φιλιά μου!

Μaya είπε...

έχεις δίκιο! θα φύγω!
μόλις γύρισα από το σινεμά!το πρώτο τέταρτο το χάσαμε γιατί δεν βρίσκαμε να παρκάρουμε! ακόμα και το ιδιωτικό πάρκιν ήταν γεμάτο!