Κι ενώ οι συνήθεις ύποπτοι γείτονες έχουν λίγο ηρεμήσει δηλ δεν χτυπάνε με ότι οικοδομικό εργαλείο υπάρχει προκειμένου να χτίσουν το καινούριο τους σπίτι αλλά έχουν, ΜΟΝΟ, ξαμολήσει στους δρόμους τα 6; παιδιά τους, ήρθε η ώρα του παππού γείτονα να μεγαλουργήσει και να επιδείξει τις ικανότητες του στην ...σιδηρουργία.

Και φυσικά φαίνεται ο καλός γείτονας που δεν θέλει να ενοχλεί και ενδιαφέρεται να έχει καλές σχέσεις με τους γείτονες.

Διάλεξε για τις εργασίες τις ημέρες που έχουν φύγει όλοι από την γειτονιά και όταν λέω όλοι δεν υπερβάλλω. Δεν είχε υπολογίσει όμως εμένα.
\
Πιο συγκεκριμένα της Παναγίας 15 Αυγούστου ακούω ένα δυνατό, συνεχόμενο και φοβερά ενοχλητικό θόρυβο που διέφερε αισθητά από τον μισητό ήχο του κομπρεσέρ και του σφυριού που κοπανάει τούβλα και μπετόν.

Βγαίνω στην βεράντα και βλέπω τον παππού γείτονα ανεβασμένο σε μία παμπάλαια ξύλινη σκάλα την οποία είχε στηρίξει στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου της πολυκατοικίας του, να πριονίζει την γωνία του κάγκελου της βεράντας. Συμπεραίνω αυτόματα, ότι ο παππούς γείτονας είναι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος και επειδή απουσίαζαν οι ενοικιαστές του ανάλαβε να επιδιορθώσει το χαλασμένο κάγκελο. Η επιδιόρθωση διήρκεσε 2 πρωινά, του Σαββάτου (15γουστος) και την επομένη Κυριακή. Τα ηχητικά εφέ ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Είμαι δε, σίγουρη πως στην γειτονιά, περιμένουν να επιστρέψω για να μου απονείμουν επισήμως τον τίτλο της παράξενης και γκρινιάρας.

Ο παππούς γείτονας αφού έκοψε μία ολόκληρη γωνία από το κάγκελο την επιδιόρθωσε και ανεβαίνοντας στην σκάλα αντίκα την ξανακόλησε. Πρέπει να ομολογήσω πάντως πως το αποτέλεσμα των εργασιών του είναι άψογο.

Συμπέρασμα: Πρέπει να ξεχρεώνω κάρμα από προηγούμενες ζωές... Δεν εξηγείται διαφορετικά!

Προς το παρόν δεν έχω γείτονες!

2 cast a spell...:

manetarius είπε...

Δες το από τη θετική πλευρά... δεν ένιωσες μοναξιά αυτές τις άδειες μέρες του Αυγούστου, που εμένα τουλάχιστον με πιάνει μελαγχολία όταν βρίσκομαι στην πόλη μόνη μου!
Άσε που μπορείς να ζητήσεις να σου κάνει κάνα μερεμετάκι :)

Ανώνυμος είπε...

Ναι, αυτο με το μερεμετι εξυπνο!
Εχε τον παππου στο νου σου!