Maya


Να τανε η ζήλια ψώρα!


Όταν μία φίλη, η Ινδιάννα, με ενημέρωσε ότι γράφει σε ένα blogg, σκέφτηκα "τι παραπάνω έχει εκείνη από εμένα"; "Ταλέντο", ήταν η απάντηση. Οκ εγώ δεν είμαι εκκολαπτόμενη λογοτέχνης αλλά όπως έλεγε ένας καλός μου φίλος "... για ένα ΕΓΩ ζούμε!"

Από την άλλη εγώ και o VAIO έχουμε αποκτήσει σχέσεις στοργής και τα ευτράπελα της ζωής μου αρκετά. Ένα ημερολόγιο, ίσως δεν είναι κακή ιδέα!

"Σεμνά και ταπεινά", λοιπόν, καταθέτω τον χρόνο μου, την ανατομία των πράξεων μου, τη μοναξιά μου, τη γοητεία μου, το εγκλήματα μου, την αβάσταχτη ελαφρότητα ενός blogg...

Όταν κάνουν sex στο ισόγειο!







Ενώ βρίσκομαι στην κρεβατοκάμαρα και επιδεικνύω μία απίστευτη νοικοκυροσύνη (μη με πουν και ακαμάτρα!), ακούω αίφνης, όλους εκείνους τους γνωστούς ήχους, που παράγονται από ένα ζευγάρι, σε ερωτικές περιπτύξεις. Το αξιοπερίεργο ήταν ότι το ζευγάρι αυτό ή βρισκόταν στο σαλόνι μου ή η κλειστή τηλεόραση μου, άγνωστο πως, βρέθηκε στο on, να προβάλλει, ταινίες sex, μέρα μεσημέρι! Χωρίς να αναλύσω τι ακούω και με το τρομακτικό συναίσθημα ότι κάποιος έχει εισβάλλει μέσα στο σπίτι μου, τρέχω στο σαλόνι να τον δω. Κατέληξα, με το βλέμμα του ροφού στο μάτι όταν κανείς δεν εμφανίστηκε και η τηλεόραση παρέμεινε κλειστή. Παρόλα αυτά κάποιοι, έκαναν sex, μέσα στο σπίτι μου! Μπορεί να μην τους έβλεπα αλλά τους άκουγα!

Με την διάθεση του Σέρλοκ Χόλμς, ερεύνησα απ΄άκρη σε άκρη το μικρό τριάρι μου (και την βεράντα, μη γελάτε το έχω ακούσει και αυτό!) και αφού σιγουρεύτηκα ότι καμία ευθύνη δεν έφερα για την παραγωγή ήχων, έστρεψα τις έρευνες μου στους γείτονες. Εφόσον οι ιδιοκτήτες και ένοικοι του δευτέρου ορόφου, απουσίαζαν και εγώ κατοικούσα στον πρώτο (μένω σε διώροφο), όλες οι υποψίες έπεσαν στην καινούρια κάτοικο του ισογείου. Στο μεταξύ, οι ήχοι συνεχίζονταν, εναλλάσσονταν ανάλογα με το φύλο, δυνάμωναν και ελαττώνονταν (τι να σας πω, κολάστηκα, η γυναίκα!). Θυμήθηκα, όμως, πως είμαι "κυρία" και σταμάτησα να στήνω αυτί. Μετέφερα, λοιπόν, την νοικοκυροσύνη μου στο σαλόνι, έβαλα την ηλεκτρική σκούπα στο max και το ραδιόφωνο στη διαπασών. Πόση ώρα όμως να σκουπίζει κάποιος 30 τετραγωνικά; Η τελευταία λύση ήταν οι ωτασπίδες, η οποία απορρίφθηκε ως ηλίθια!

Δεν είχα όμως σκοπό να το περάσω μόνη μου αυτό. Έστειλα, λοιπόν, mail σε φίλη, ενημερώνοντας τη για τα ηχητικά εφέ αλλά επειδή αργούσε να επικοινωνήσει, καταπιάστηκα με sms, για πιο άμεση επικοινωνία και τελικά κατέληξα σε μακράς διάρκειας τηλεφωνική συνομιλία. Όπως καταλαβαίνετε μετά την απαραίτητη καζούρα, ασχοληθήκαμε ενδελεχώς με την αντιστοιχία ήχων - βογκητών και στάσεων αλλά δεν καταλήξαμε σε ασφαλή συμπεράσματα. Αυτό θα γινόταν λίγες ώρες αργότερα. Και το νεαρό ζευγάρι, το οποίο ήταν μάλλον νέο ζευγάρι, γλένταγε μακαρίως!

Αυτό συνεχίστηκε με τακτικότητα και συνέπεια, τις επόμενες εβδομάδες και ποτέ, δεν ενόχλησαν σε ώρες κοινής ησυχίας. Λειτούργησε, δε, με διάφορους τρόπους, ως διεγερτικό (σκέτη κόλαση!), ως υπενθύμιση (να το κάνω και εγώ κάποια στιγμή γιατί όπως πάω, θα ξεχάσω πως γίνεται), ως ενόχληση (ε, αι σιχτίρ!) ακόμα και ως ξυπνητήρι (αν κοιμάσαι ελαφρά), με κορυφαία στιγμή ένα πρωινό Σαββάτου, όταν συνειδητοποίησα ότι η μετάδοση εκτός από live ήταν και stereo! Οι απόηχοι της ερωτικής κορύφωσης, πολλαπλασιάζονταν στις σκάλες εισόδου του διωρόφου, ενημερώνοντας όλους τους ενοίκους, επακριβώς, για το τι εξελισσόταν πίσω από την κλειστή πόρτα του ισογείου. Και να σκεφτείτε ότι η νέα γειτόνισσα, αρχικά, έκανε παράπονα ότι την ενοχλούσε το πλυντήριο μου και δεν μπορούσε να κοιμηθεί!

Όταν συμμάζεψα τον ηδονοβλεψία που υπόβοσκε, σε λανθάνουσα κατάσταση μέσα μου, οι σκέψεις μου εξελίχθηκαν σε πεζά ερωτήματα. Ήξερε το νεαρό ζευγάρι ότι είχε ακροατές; Μήπως την "έβρισκαν" στη σκέψη ότι υπήρχαν εν δυνάμει ματάκηδες (στην περίπτωση μας, αυτάκηδες!); Η συντηρητική ανατροφή μου ανασύρθηκε και απαίτησε την σιωπηλή απόλαυση της ηδονής! Εμείς, δηλαδή, που πήραμε όρκο σιωπής τι θεωρούμαστε πλέον, πουριτανοί ή βιτσιόζοι; Ύστερα πάλι βρέθηκα να κοιτώ την ρομαντική πλευρά μου. Σε κάθε καινούρια σχέση (σίγουρα ήταν καινούρια γιατί αν είχε σχέση όταν πρωτοήρθε, θα το άκουγα), οι ορμόνες είναι ασυγκράτητες (λες και μόνο όσοι ξεκινούν μια σχέση κάνουν sex!). Και τελικά έφτασα στο δια ταύτα! Έπρεπε να την ενημερώσω; Και τι να της έλεγα δηλαδή "έτσι φωνάζεις πάντα ή ο τύπος είναι κελεπούρι;" Μήπως να ηχογραφήσω πάσης φύσεως βογκητά και ξεφωνητά και να τα αφήσω διακριτικά στην εξώπορτα. Τελικά θα τους έφερνα σε δύσκολη θέση; Μήπως με έφερναν αυτοί σε δύσκολη θέση; Με αφορούσε τελικά;

Συμπεράσματα: επειδή όλες οι ώρες δεν είναι ίδιες και οι διαθέσεις εναλλάσσονται από την ανάγκη για χαλαρότητα έως τον απόλυτο εκνευρισμό, το να ακούς ένα ζευγάρι, μέσα στο σπίτι σου να βογκάει, αυξομειώνοντας την ένταση, πιστέψτε με, δεν είναι το καλύτερο. Άρα με αφορά. Το να χτυπήσεις όμως την πόρτα ενός ξένου ανθρώπου, για να τον ενημερώσεις, ότι όταν βρίσκεται με τον ερωτικό του σύντροφο δεν είναι, πλέον, ιδιωτική στιγμή, όπως πιθανόν πιστεύει, αλλά δημόσια, πιστέψτε με, αυτό είναι χειρότερο! Γι αυτό και αποφεύγω να σκέφτομαι αυτή την εκδοχή. Καταλήξαμε, λοιπόν, σε γνώση δική μου και άγνοια δική της, να συζούμε οι δύο ενοικιάστριες και να μοιραζόμαστε προσωπικό χρόνο, όχι όμως και ποιοτικό.


Πάντως το γεγονός, απέδωσε διδακτικά και προστατευτικά. Διδακτικά γιατί μερικές φορές χρειάζεται κατάλληλη εκπαίδευση για να μάθουμε πως να διατηρούμε την προσωπική μας ζωή, αυστηρά προσωπική και κυρίως σε περιπτώσεις που τα οικοδομικά υλικά δεν το επιτρέπουν. Και προστατευτικά γιατί με προφύλαξε από την πιθανότητα να βρεθώ σε ανάλογη θέση ! Πρέπει να προνοηθεί κάποιου είδους εγγύηση για την ηχομόνωση των ενοικιαζόμενων κατοικιών ή τουλάχιστον να ενημερώνουν για την ποιότητα της! Διαφορετικά κινδυνεύουμε όλοι να γίνουμε βορά στα αδιάκριτα μάτια ή στην καλύτερη περίπτωση, αυτιά, των γειτόνων, των φίλων των γειτόνων, των γειτόνων και των φίλων των γειτόνων στο facebook (ηχητικά ντοκουμέντα), των γνωστών των φίλων των ........................!!





Το σύνδρομο του Hugh







Η Ντέπορα Λι Φέρνες είναι διάσημη σtην πατρίδα της, την Αυστραλία και σχεδόν άσημη στην Ελλάδα. Είναι 54 χρόνων, παραγωγός της show biz και έχει μάλλον αδιάφορη εμφάνιση (οι κακές γλώσσες επιμένουν ότι είναι κοντή και άσχημη). Οι λίγοι, (μάλλον οι λίγες) που την αναγνωρίζουν, είναι οι θαυμαστές του κατά 12 χρόνια μικρότερου από την ίδια, συζύγου της, Hugh Jackman. Ο πανύψηλος Αυστραλός, με τα νύχια από αδάμαντα (Χ Μen), ο cowboy (Αustralia), ο αστείος, ο διασκεδαστικός (The boy from Oz) star, δείχνει απίστευτα ευτυχισμένος δίπλα στη σύζυγο του. Το γάμο τους συμπληρώνουν, δύο υιοθετημένα παιδιά. Ο ηθοποιός, που τo 2008, το περιοδικό people, ψήφισε πιο sexy άνδρα στο κόσμο, έχει γίνει το ροζ όνειρο πολλών γυναικών, όχι μόνο λόγω της εμφάνισης του αλλά και εξαιτίας του γάμου του. Οι ανά τον κόσμο μοναχικές υπάρξεις, ταυτίζονται με την Ντέπορα και περιμένουν τον σωσία, τον κλώνο, το αντίγραφο του Hugh, να τις συντροφεύσει σε ένα παράλληλο βίο. Δυστυχώς γι αυτές, έσπασε το καλούπι του και ως γνωστόν το αντίγραφο είναι και κακέκτυπο.

Κάθε φορά που η φίλη μου, η Μιρέλλα, καταλήγει single, με ενημερώνει για τις "ουράνιες προφητείες" προκειμένου να ρυθμίσουμε αναλόγως, το πρόγραμμα εξόδων. Αυτή τη φορά, η Μιρέλλα βιάζεται, δεν προλαβαίνει! Σύμφωνα με το stardome, μέχρι της 15 του τρέχοντος μήνα, έχει περιθώριο να βρει τον ψηλό, μελαχρινό σύντροφο, με τους γκρίζους κροτάφους και το θεληματικό πηγούνι (αν προσθέσεις και το αγέραστος, έχεις μπερδέψει τον Hugh με τον Ριτζ, από το αειθαλές σήριαλ, Τόλμη και Γοητεία. ΕΤ3, κάθε μεσημέρι στις 2.30). Μετά τις 15 του μήνα, ο Ποσειδώνας θολώνει τα νερά και καλό θα ήταν για εκείνη, να μην έχει "σε εκτίμηση, το έτερο της ήμισυ" (αν στο μεταξύ προκύψει). Πείτε μου τώρα, πως να αισθανθεί, μία ελεύθερη και ωραία Λιονταρίνα, όταν, μεταξύ άλλων, διαβάζει ευλαβικά στις εβδομαδιαίες προβλέψεις, του γνωστού αστρολόγου, την εξής: "...Το πρόβλημα είναι ότι αν δεν πηγαίνουν καλά οι ερωτικές σχέσεις δεν πάει καλά τίποτα. Αν δεν υπάρχει αντικείμενο στον έρωτα δεν υπάρχει δημιουργικότητα. Αν δεν υπάρχει σύντροφος που θαυμάζεις δεν υπάρχει ευχαρίστηση ούτε στην επαγγελματική επιτυχία. Όλα είναι ημιτελή όταν ο Ήρωας δεν έχει πλάι του Αυτόν, ή Αυτήν που θα του αφιερώσει το έπαθλο της οποιασδήποτε νίκης του..."
Άρα πρέπει, οπωσδήποτε, να κάνω σχέση!

Αν έχεις διαβάσεις δύο βιβλία αστρολογίας, αναβαθμίζεσαι αυτόματα, σε αστρολόγο - μελλοντολόγο, και όλοι (δηλ οι γυναίκες) περιμένουν από εσένα, να γίνεις σύμβουλος δημοσίων σχέσεων, προτείνοντας το πιθανότερο τρόπο, τόπο και κυρίως το χρόνο που θα συναντήσει "αυτόν που περιμένει!". Γιατί "δεν θ' έρθει από τ' αστέρια" αλλά από το πλησιέστερο μπαρ, καφέ, πάρτυ, φιλική συγκέντρωση και "μες στα δυο του χέρια" θα κρατά ένα scοtch με πάγο και το μέλλον της Τερέζας. Η Τερέζα, λοιπόν, κάθε φορά που μου τηλεφωνεί να μάθει τα νέα μου, δεν παραλείπει να με ρωτήσει "τι λένε τ' άστρα" για τους Λέοντες (Ναι και αυτή Λέοντας! Πληθύναμε ή ιδέα μου είναι;). Την Τερέζα, δεσποινίς ετών 35, κάτοικο της Περιφέρειας, την έχει ξεκουφάνει το βιολογικό ρολόι της. Επειδή, λοιπόν, τα φιλικά προξενιά δεν απέδωσαν, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Συνέταξε και την καθιερωμένη λίστα με τις απαιτήσεις της, για τα προσόντα του υποψήφιου γαμπρού (με πρότυπο τον Hugh, φυσικά), λίστα την οποία, κάθε εν δυνάμει "σύζυγος", που σέβεται τον εαυτό της, έχει προνοήσει. Σε αυτή έχει προσθέσει μέχρι και δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου, το οποίο δεν διέθετε το τελευταίο υποψήφιο θύμα, ε! συγγνώμη, ο νεαρός κύριος, και η αίτηση του απερρίφθη (αν και υποψιάζομαι, ως πιθανότερη αιτία, την απουσία κάθε ομοιότητας με τον Hugh!). Η γλυκύτατη κατά τα άλλα Τερέζα, έχει δικό της αυτοκίνητο άρα και δίπλωμα οδήγησης και δεν διατίθεται να κάνει το ...ταξί για κανένα ενδιαφερόμενο. Άγνωσται αι βουλαί των γυναικών!
Άρα πρέπει και σχέση να κάνω και να παντρευτώ!

Σε αντίθεση με τις singles, οι δεσμευμένες με παπά και με κουμπάρο, σπάνια ρωτάνε για τ΄ άστρα! Το χαμόγελο της Βιβής, αφήνει πολλά περιθώρια στη φαντασία, για το τι ακριβώς ποιούσε το προηγούμενο βράδυ με το ...στεφάνι της! Ναι καλά καταλάβατε! Η Βιβή, ανήκει στην σπάνια κατηγορία συζύγων που απολαμβάνουν, ακόμα, το sex, με τον (επί 20 χρόνια στην περίπτωση της) σύντροφο τους και όχι με το εραστή τους. Επίσης η Βιβή αν και σύζυγος, μητέρα, εργαζόμενη, νοικοκυρά, επιμένει να βρίσκει χρόνο για διασκέδαση. Όχι στο ταβερνάκι της γειτονιάς ή Κυριακή μεσημέρι στα πεθερικά αλλά ...χορεύοντας μέχρι το πρωί, ξεσαλώνοντας, απολαμβάνοντας, διασκεδάζοντας, άκουσον άκουσον, παρέα με τον ...σύζυγο της (κάθε ομοιότητα με τον Hugh είναι συμπτωματική)! Υδροχόος η Βιβή! Πάντα πρωτότυπη!
Το αποφάσισα, θα παντρευτώ!

"Κλείσε την μύτη και βούτα!" με συμβουλεύει, μία συνομήλικη συνάδελφος.
Ξεκινώ προπονήσεις στην πισίνα γιατί ο Αύγουστος είναι μακριά ακόμα!
"Ξέχνα τον ύπνο όταν κάνεις παιδί!".
Να αρχίσω βιταμίνες από τώρα για να αντέξω;
"Γυναίκα λάστιχο έχω γίνει" παραπονιέται η Βιβή!
Δεν αρκούν τα όργανα. Ν΄ αρχίσω και γιόγκα!
"Ο άντρας μου με βοηθά στο σπίτι. Αλλά θεωρεί ότι κάνει ευγενική παραχώρηση".
Μη ξεχάσω τα ψυχοφάρμακα!
"Αν θέλεις sex γιατί να παντρευτείς;"
Αλλιώς μου τ' έλεγε η Βιβή!
"Ούτε στον εχθρό μου"! Συμπληρώνει η παλιά μου συμμαθήτρια.
Τι πάω να κάνω η γυναίκα;
Ποιος είπατε παντρεύεται;;

Σε καφέ στο κέντρο των Αθηνών, έτερη συνομήλικη μου ομολογούσε πως "αλλιώς περίμενα το γάμο και αλλιώς τον βρήκα! Παντρεύτηκα γιατί αισθανόμουν ασφάλεια (καμία σχέση με το Hugh)". "Και δεν την αισθάνεσαι πια;" ρώτησα η αδαής. "Την αισθάνομαι αλλά έχω και άλλες ανάγκες και δεν μου τις καλύπτει (το σύζυγο μάλλον εννοούσε). Εγώ θα φταίω αν κοιτάω άλλους άντρες; (να και ο Hugh);
" Δηλαδή πρέπει πρώτα να εξασφαλίσω τον σύζυγο και μετά να κάνω σχέση;

Η Μίνα είναι στατιστικά, μία από τις τέσσερεις γυναίκες στην Ελλάδα που ο γάμος της κατέληξε άδοξα. Το διαζύγιο της άφησε δύο παιδιά και πολλές υποχρεώσεις. Από την άλλη της έφερε ένα νέο σύντροφο. Η Μίνα ζει μία ώριμη εφηβεία με ραντεβού στα κρυφά, σε μία σχέση αυστηρά προσωπική, της οποίας την ύπαρξη, γνωρίζουν επιλεκτικά λίγοι άνθρωποι. Ο σύντροφος της δεν είναι ψιλός, δεν είναι όμορφος, δεν είναι καλογυμνασμένος ούτε καλός χορευτής, δεν είναι σε καμία περίπτωση ο Hugh. Είναι όμως παρόν, έχει κατανόηση, δείχνει ενδιαφέρον, δεν αποτελεί υποκατάστατο (του Hugh, ας πούμε), εμπνέει ασφάλεια και εμπιστοσύνη!
Το αποφάσισα! Θα έχω μία σχέση σταθερή για κάθε ενδεχόμενο!

Στο γυμναστήριο έρχεται τακτικά ένα ζευγάρι. Παντρεμένοι, συμπεραίνω από την βέρα στο χέρι τους. Δεν είναι πάνω από 50 χρόνων. Γυμνάζονται συστηματικά σχεδόν δύο ώρες. Σε όλη την διάρκεια της προπόνησης δεν παραλείπουν να επικοινωνούν τρυφερά. Ένα βλέμμα, ένα χάδι, ένα αστείο, ένας προσωπικός κώδικας. Τους κοιτάω και δεν το πιστεύω. Από συνήθεια, ειρωνικά σχόλια εμφανίζονται στο μυαλό μου. Τα συγκρατώ. Είναι όμορφο αυτό που βλέπω. Μου αρκεί. Το μόνο που με μπερδεύει είναι οι βέρες στα δάχτυλα τους!